24 stycznia i 21 lutego 2020 roku gościliśmy w warsztatach gastronomicznych naszej szkoły, uczniów ze Szkoły Podstawowej im. Św. Jana Pawła II w Zbydniowie. Uczniowie zostali zapoznani z zasadami zdrowego odżywiania dzieci i młodzieży w ramach szkolnego programu innowacyjnego „Żyj zdrowo” realizowanego w ich szkole. 24 stycznia warsztaty ze zdrowej żywności realizowała grupa młodszych dzieci, a 21 lutego grupa uczniów starszych. Zajęcia składały się z części teoretycznej czyli prezentacji na temat zdrowych zasad żywienia i z części praktycznej, podczas której dzieci przygotowywały potrawy i napoje po okiem starszych kolegów z klasy I BP.
Sporządzono między innymi: pastę jajeczną twarożek kanapkowy roladki z tortilli na zimno mini pizzerinki z ulubionymi dodatkami sok jabłkowo-pomarańczowy surówkę z awokado tort z chleba tostowego z hummusem i pastą jajeczną surówkę owocową bułeczki zapiekane z jajkiem, serem, pieczarkami i papryką domową lemoniadę. Uczniowie byli bardzo zaangażowani w pracę i spisali się na medal. Po zajęciach gastronomicznych zwiedzili pozostałe warsztaty szkolne.
„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.
Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.