„Zdrowie od kuchni (i nie tylko)” – uczniowie klas gastronomicznych na wykładzie UR
13.11.2025
Uczniowie klas gastronomicznych wzięli udział w wykładzie online z cyklu „Zdrowie od kuchni (i nie tylko)”, organizowanym przez Wydział Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Spotkanie poświęcone było tematyce zdrowego stylu życia, zasad prawidłowego odżywiania oraz świadomych wyborów żywieniowych. Podczas wykładu młodzież dowiedziała się, jak duży wpływ na zdrowie i samopoczucie mają codzienne nawyki żywieniowe. Prowadzący przedstawili aktualne trendy w dietetyce, znaczenie zbilansowanej diety oraz sposoby na kształtowanie odpowiednich postaw prozdrowotnych. Uczestnictwo w wydarzeniu było dla uczniów cennym doświadczeniem, które poszerzyło ich wiedzę o żywieniu i zainspirowało do dalszego rozwijania zainteresowań w dziedzinie gastronomii.
„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.
Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.