Na warsztatach „Zdrowe podejście do żywienia” gościliśmy ostatnio uczniów klas ósmych ze szkoły podstawowej z Tarnawy i ze Zbydniowa. Po krótkiej prelekcji przeprowadzonej przez p. Martę Wójtowicz, nasi goście udali się na zajęcia praktyczne ze sporządzania zdrowych i prostych posiłków na pracownię gastronomiczną. Tam pod opieką p. Kingi Fasugi i uczennic klasy 4 TA przygotowali między innymi: mufiny warzywne, pieczone kotleciki drobiowo-warzywne i pierogi ze szpinakiem. Zajęcia miały zachęcić młodzież do sporządzania i spożywania kolorowych, smacznych i zdrowych posiłków.
Warsztaty profilaktyczne były możliwe dzięki wsparciu Urzędu Gminy Łapanów.
Na ręce pana wójta Andrzeja Śliwy składamy serdeczne podziękowania.
#BranzaGastronomicznaIspozywcza
„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.
Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.