23 maja 2024 roku mieliśmy przyjemność odbyć warsztaty kulinarne z panią Dimitri która pokazała nam jak sporządza się tradycyjne greckie ciasto zapiekane z fetą. Greckie ciasto zapiekane z fetą, znane jako tiropita, to popularne danie kuchni greckiej. Składa się z warstw cienkiego ciasta filo, przekładanych nadzieniem z sera feta, często z dodatkiem jajek i śmietany. Tiropita może być podawana jako przystawka, danie główne lub przekąska, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jest szczególnie popularna na przyjęciach i rodzinnych spotkaniach, gdzie zachwyca swoją chrupkością i bogatym smakiem. To proste, ale smaczne danie jest doskonałym przykładem greckiej tradycji kulinarnych, łączącej prostotę składników z wyrafinowanym smakiem.
-----------------
Praktyka zawodowa realizowana jest w ramach projektu pn. „Młodzi w Europie” dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus (EFS+) w ramach programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego (FERS) 2021-2027. Projekt jest realizowany na zasadach programu Erasmus+, ale dofinansowany z projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego”, którego beneficjentem jest Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji. Projekt o numerze 2023-1-PL01-KA122-VET-000133982.
Projekt jest dofinansowany przez Unię Europejską
#FunduszeUE #FunduszeEuropejskie
„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.
Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.