Nasi uczniowie z grupy gastronomicznej mieli wyjątkową okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Panią Dymitrę – prawdziwą mistrzynię kuchni greckiej!
Pod czujnym okiem Pani Dymitry, nasi uczniowie krok po kroku nauczyli się przygotowywać tradycyjną grecką musakę. Zapachy przypraw i świeżych składników wypełniły naszą kuchnię, tworząc niesamowitą atmosferę pracy i nauki.
Na zdjęciach możecie zobaczyć etapy przygotowań: od aromatycznego sosu mięsnego, starannie ułożonych plasterków ziemniaków oraz bakłażana, który stanowi podstawę tego wykwintnego dania, aż po pierzynkę z sosu beszamelowego.
Dziękujemy Pani Dymitrze za przekazanie swojej wiedzy i pasji do gotowania.
Dzięki takim doświadczeniom nasi uczniowie zdobywają nie tylko nowe umiejętności ale także inspirację do dalszego rozwijania swoich kulinarnych talentów.
--------------------
Praktyka zawodowa realizowana jest w ramach projektu pn. „Młodzi w Europie” dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus (EFS+) w ramach programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego (FERS) 2021-2027. Projekt jest realizowany na zasadach programu Erasmus+, ale dofinansowany z projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego”, którego beneficjentem jest Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji. Projekt o numerze 2023-1-PL01-KA122-VET-000133982.
Projekt jest dofinansowany przez Unię Europejską
#FunduszeUE #FunduszeEuropejskie
„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.
Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.