Dzisiaj grupa gastronomiczna udała się do Leptokarii na lokalny targ. Podzieliliśmy się na grupy przed nami było nie lada wyzwanie. Dostaliśmy zadanie, które polegało na zapoznaniu się z różnymi tradycyjnymi potrawami greckimi i przetłumaczeniu składników z języka greckiego na język Polski a lokalni przedsiębiorcy zostali przez nas poproszeni o podanie receptury potraw. Kolejnym etapem zadania będzie wykonanie prezentacji przedstawiającej efekty naszej pracy w programie Canva.
--------------------
Praktyka zawodowa realizowana jest w ramach projektu pn. „Młodzi w Europie” dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus (EFS+) w ramach programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego (FERS) 2021-2027. Projekt jest realizowany na zasadach programu Erasmus+, ale dofinansowany z projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego”, którego beneficjentem jest Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji. Projekt o numerze 2023-1-PL01-KA122-VET-000133982.
Projekt jest dofinansowany przez Unię Europejską
#FunduszeUE #FunduszeEuropejskie
„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.
Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.