Dzisiaj, w Łapanowie odbył się konkurs kulinarny „Łapanowski Kociołek Smaku”, w którym wzięło udział 11 drużyn z regionu. Gotowanie odbywało się na świeżym powietrzu, w tradycyjnych kociołkach opalanych bukowym drewnem – klimat iście sielski, a smaki niezapomniane!
Z dumą informujemy, że nasza drużyna w składzie:
– Amelia Barczyńska
– Anna Popiela
– Gabriela Gacek
pod czujnym okiem opiekunek: pani Kingi Fasugi i pani Barbary Rychel, zdobyła II miejsce – Srebrną Chochlę!
Nasz konkursowy hit – Jagnięco-warzywny kociołek smaku z nutą aromatycznych ziół – oczarował jury intensywnością smaku, doskonałym zbalansowaniem składników i tradycyjną formą przygotowania.
W składzie jury znaleźli się znani i cenieni eksperci:
– Grzegorz Łapanowski – kucharz, edukator i promotor zdrowego żywienia
– Łukasz Grabowski – szef kuchni restauracji Allegra – Sala Bankietowa
– Anna Biernat – wieloletni nauczyciel przedmiotów gastronomicznych w ZS nr 3 w Bochni
– Agnieszka Libura – właścicielka ekologicznego gospodarstwa „Kozi Stok”.
Dziękujemy organizatorom za wspaniałą atmosferę i gratulujemy wszystkim uczestnikom!
„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.
Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.